Babbeltruc en poging tot pinnen met gestolen bankpas

Twee vrouwen slagen er bij een huis aan de Graaf Ottolaan de bankpas van een Nieuwegeinse te stelen. Eén van de dievegges probeert daarmee te pinnen bij een geldautomaat aan de Voorstede in Nieuwegein, maar ze heeft de juiste pincode niet. De politie zoekt de nog onbekende verdachten.

Gelukte babbeltruc
Het gebeurt op 6 oktober 2017. De Nieuwegeinse doet die dag boodschappen bij een supermarkt en fietst daarmee naar haar woning aan de Graaf Ottolaan. Daar spreken twee vrouwen haar aan in een buitenlandse taal. Ze willen zogenaamd de weg naar het gezondheidscentrum weten. De hulpvaardige Nieuwegeinse wijst het duo de weg. Het duo maakt dan aanstalten haar te helpen haar boodschappen naar binnen te brengen. Op dat moment steelt één van de vrouwen de bankpas uit de fietstas van het slachtoffer, maar die heeft dat niet in de gaten. Als de Nieuwegeinse vervolgens duidelijk maakt dat ze geen hulp nodig heeft, lopen de twee weg.

Pinnen mislukt
Ze gaan linea recta naar een geldautomaat waar ze proberen met de bankpas van de Nieuwegeinse te pinnen. Vermoedelijk hebben de dievegges eerder bij de supermarkt geprobeerd haar pincode af te kijken. Maar dat is hen blijkbaar niet gelukt. Althans, de bij het pinnen gebruikte code is niet de juiste. En dus komt er geen geld uit de automaat. Maar één van de verdachten staat wél op beelden van de beveiligingscamera bij de automaat.

Signalement van de verdachte
vrouw
lichtgetinte huidskleur
leeftijd tussen de 20 en 30 jaar
normaal tot iets gezet postuur
had lang zwart haar, dat ze droeg in een staart
glimmende oorknopjes in beide oren
had een grote zwarte muts op
droeg een zwarte jas
had een sjaal om met lichtgroen en lichtbeige gekleurde banen
droeg een zwarte broek
had zwarte pumps aan
had een handtas bij zich met een rits en bruin lederen hengsels

Herkent u de verdacht of weet u misschien hoe ze het of waar ze woont? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

De verdachte vrouw

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren