Sportief dagboek deel (16)

Hans van Echtelt schrijft iedere week zijn ‘Sportief Dagboek’ op, op De Digitale Stad Nieuwegein. Hans is een geboren Vreeswijker en houdt van voetballen, houdt van sport. Schreef jaren lang voor het Utrechts Nieuwsblad. Ieder weekend vindt u hem langs de sportvelden in Nieuwegein.

Het is Geinoord niet gelukt om in Langbroek de ongeslagen status van 2019 te prolongeren. Bij SVL werd met 4-2 verloren op een stormachtig sportpark Oranjehof. Positief was dat de bezoekers uit Nieuwegein tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Dijck voor een goed resultaat bleven knokken waarbij tot vlak voor tijd een gelijkspel mogelijk leek. Een tweede aan SVL toegekende penalty betekende de definitieve nederlaag.

Meteen van het begin leek Geinoord de opgaande lijn van de afgelopen weken door te trekken want thuisclub SVL werd in het defensief gedrongen. Maar toen de gevaarlijke Langbroekse spits door Niels Maat werd neergelegd, ging de bal op de stip en Willem Baaij aarzelde niet om de 1-0 binnen te schieten. Niet veel later was het al weer 1-1 via Sem van Zwieten die een beoordelingsfout van doelman Merkens afstrafte.

De partijen ging lang gelijk op maar toch bleek Geinoord in enkele situaties defensief kwetsbaar waardoor de thuisclub kon uitlopen tot 3-1. De bezoekers gaven niet op en toen Timo Meerding de aansluitende 3-2 op zijn naam had gebracht, zat er nog wel een puntje in voor de zwoegende bezoekers. Maar een tweede penalty was voor Geinoord de nekslag en moest de ploeg puntloos terug naar Nieuwegein waar komende zaterdag Almkerk als opponent gaat fungeren.

Keeper redt ternauwernood

Chaos in het doelgebied van Geinoord tegen SVL, doelman Gino de Ridder kan ternauwernood redding brengen (foto: Gerard van Vliet)

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren