Baanbrekende ontwerpen voor duurzame binnenstad Nieuwegein

Zo’n 45 enthousiaste internationale studenten van Wageningen Universiteit (WUR) hebben City Nieuwegein, de binnenstad, verkend. Er zijn plannen om van het tram- en busstation een hoogwaardig OV-knooppunt te maken. In het gebied er omheen zijn plannen voor 1.500 woningen. De studenten onderzoeken hoe Nieuwegein met die ambities de meest duurzame binnenstad van Nederland kan bouwen. Ze kunnen nu aan de slag om hiervoor baanbrekende en inspirerende ideeën te bedenken.

Behoefte aan woningen Demissionair wethouder Hans Adriani verwelkomde de studenten in het Stadshuis van Nieuwegein. “Voor het gebied dat nu wordt onderzocht, City West, staan we voor een forse opgave. Er zijn plannen om 1.500 woningen te bouwen. Daar is ook behoefte aan. De vraag is: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het voor alle betrokkenen in het gebied prettig wonen, verblijven en leven is? En dat op een groene en duurzame manier. De studenten kijken nu met een frisse blik naar het stationsgebied en de parkeerplaats. Ik ben heel benieuwd naar hun innovatieve ideeën.”

Samenwerking Woensdag 4 april aanstaande presenteren de groepen studenten van WUR hun eerste ontwerpen aan enkele inwoners, ontwikkelaars, bedrijven, publieke groepen en de gemeente. Reacties verwerken ze om vervolgens op de universiteit op 26 april a.s. hun eindpresentatie te geven. Voor de studenten is dit een afstudeeropdracht.

De groep met het beste idee voor City ontvangt een wisselbokaal van de gemeente Nieuwegein, die vijf jaar wordt doorgegeven aan steeds weer een nieuwe groep met winnende ideeën. Zaterdag 16 juni a.s. staat City in het teken van duurzaamheid. Studenten laten dan aan bezoekers hun ontwerpen zien.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk