Katern

Avond voor de Stad op donderdag 2 juni 2022

Op donderdag 2 juni kunt u vanaf 20 uur weer de Avond voor de Stad bijwonen. U bent van harte welkom op de publieke tribune van de Raadzaal. De bijeenkomst is ook digitaal te volgen via NieuwegeinseRaad.live/Stream1.

Op 2 juni worden onder meer de volgende onderwerpen door onze raadsleden onder de loep genomen:

• Uitvoeringskrediet zonnepanelen theaterparkeergarage (raadsvoorbereidend)
De gemeenteraad wordt gevraagd geld beschikbaar te stellen voor de aanleg van zonnepanelen op het dak van de parkeergarage van theater De Kom. De zonnepanelen dragen bij aan de doelen die in City zijn gesteld op het gebied van duurzaamheid. Het plan is dat er in het voorjaar van 2023 wordt gestart met de aanleg van de zonnepanelen en dat deze in september in gebruik worden genomen.

De gemeenteraad gaat deze avond in gesprek over de kosten en baten en over mogelijke kansen en risico’s ter voorbereiding op de Raadsvergadering van 23 juni, als er een besluit genomen zal moeten worden.

• Verbonden partijen (informatief)
Tijdens dit onderdeel stellen verschillende instanties zich voor waar de gemeente Nieuwegein veel mee samenwerkt. Ook is er tijd voor raadsleden om vragen te stellen en in gesprek te gaan. De volgende partijen komen aan het woord:

  • BghU: De Belastingsamenwerking gemeenten en hoogheemraadschap Utrecht is een organisatie die verantwoordelijk is voor lokale en regionale belastingen, zoals afvalstoffenheffing en rioolheffing.

  • AVU/RMN: Afvalverwijdering Utrecht en Reinigingsbedrijf Midden Nederland stellen zich gezamenlijk voor.

  • RUD: De Regionale Uitvoeringsdienst werkt aan een schoon milieu, natuurbehoud en een veilige leefomgeving.

  • SGL: Het recreatieschap Stichtse Groenlanden zorgt voor beheer en onderhoud van recreatiegebieden in de regio.

  • WIL: Werk & Inkomen Lekstroom biedt financiële ondersteuning aan mensen die het nodig hebben. Nieuwegein werkt hierin samen met IJsselstein, Houten en Lopik.

  • GGD: De gemeentelijke gezondheidsdienst, die natuurlijk ook een regionale tak heeft.

Tot slot
De gemeenteraad dankt u voor uw interesse in haar activiteiten en hoopt u te mogen ontmoeten in het Stadshuis van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren