Katern

Avond voor de Stad donderdag 16 juni 2022

Op donderdag 16 juni kunt u vanaf 20 uur weer de Avond voor de Stad bijwonen. U bent van harte welkom op de publieke tribune van de Raadzaal. De bijeenkomst is ook digitaal te volgen via NieuwegeinseRaad.live/Stream1. Op 16 juni worden onder meer de volgende onderwerpen besproken:

• Rondvraag
Tijdens de rondvraag stellen raadsleden monde- linge vragen aan het college over onderwerpen die niet op de agenda staan. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren aan de hand van geluiden van inwo- ners.

• Regionale ontwikkelingen
De regionale ontwikkelen zijn een terugkerend moment op de agenda waarbij het college de gemeenteraad bijpraat over de ontwikkelingen die op regionaal niveau spelen. Het gaat dan vaak om samenwerkingsverbanden en gemeenschappelijke regelingen. Voorbeelden hiervan zijn de Veiligheidregio Utrecht, de U-10, Reinigingsbedrijf Midden-Nederland en Recreatieschap de Stichtse Groenlanden.

• Groei van de stad
Op dit moment wordt er in opdracht van de gemeente Nieuwegein onderzoek gedaan naar de groei van de stad. Kan de stad de groei van het woningbouwprogramma wel aan? Welke kansen en risico’s zijn er?

Het onderzoek is onderverdeeld in verschillende thema’s, zoals mobiliteit, duurzaamheid en ge- zondheid. Het college verwacht dat alle onderzoeken na de zomer worden afgerond en wil dan een aantal mogelijkheden voor groei voorleggen aan de raad. Deze avond wordt de raad alvast bijgepraat over de voortgang van het onderzoek.

• A12-zone
Een apart onderdeel, maar natuurlijk wel in samenhang met het vorige. In de A12-zone, het gebied tussen de snelweg A12 en de bebouwde kom van Nieuwegein, worden namelijk de nodige ontwikkelingen verwacht op het gebied van openbaar vervoer en woningbouw. Daarom is al eerder dit jaar een dialoog gestart met onder andere inwoners en ondernemers, om zo de Nieuwegeinse belangen goed in kaart te brengen.

Tijdens deze avond zal er een presentatie worden gegeven over de A12-zone en hoe het Nieuwegeinse bestuur te werk gaat om zijn positie hierin te bepalen.

Tot slot
De gemeenteraad dankt u voor uw interesse in zijn activiteiten en hoopt u te mogen ontmoeten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk