Katern

‘Avond voor de Stad’

De vergadering van 1 februari kent weer een volle agenda. Daarom wordt er gelijktijdig vergaderd in twee zalen tijdens ‘De avond voor de Stad’. U als inwoner of geïnteresseerde bent in beide zalen in het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein welkom om te luisteren naar besprekingen over de volgende onderwerpen:

• Rondvraag en inspraak
Er is weer gelegenheid om onderwerpen te bespreken die niet op de agenda staan. Voor raadsleden hebben we hiervoor de rondvraag, maar ook inwoners zijn welkom aan tafel: voor hen is er de inspraakronde. Wilt u uw mening geven over een bepaald probleem, groot of klein? Neem dan contact op via een mail aan de griffie.

• Financiën van de gemeenschappelijke regelingen
Een gemeenschappelijke regeling is een samenwerking tussen gemeenten. De raadsleden van deze gemeenten controleren de financiële huishouding van zo’n regeling. Zo zorgen gemeente en organisatie samen voor een gezonde financiële huishouding.

Donderdag 1 februari aanstaande bespreekt de raad de financiën van de WIL, de RUD, de GGDrU en de RMN. Op 29 februari moeten de leden namelijk een besluit nemen over de begrotingen en kadernota’s van deze organisatie. Wilt u meer weten over deze organisaties en wat ze doen in onze stad? Kijk dan op NieuwegeinseRaad.live/Stream1.

• Omgevingsprogramma Natuur in de Stad
Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan het omgevingsprogramma Natuur in de Stad. In dit beleidsstuk staat beschreven hoe Nieuwegein klimaat- en toekomstbestendig blijft. Bij de totstandkoming van het programma worden allerlei partijen gehoord en vanavond gaat het college met de raad in dialoog om input voor het programma op te halen.

Deze agenda en alle stukken die erbij horen vindt u op de website van de gemeente Nieuwegein.
U kunt de vergadering ook volgen via: NieuwegeinseRaad.live/Stream1 en via de sociale media
NieuwegeinseRaad.live/Stream2. Hier kunt u de vergaderingen ook live bekijken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk