Avond voor de Stad 18 november

Op donderdag 18 november is er vanaf 20.00 uur weer een Avond voor de Stad. Het is niet mogelijk deze vergaderingen bij te wonen op het Stadshuis. Uiteraard is het wel mogelijk de vergaderingen digitaal te volgen óf terug te kijken via nieuwegeinseraad.live/stream1 en nieuwegeinseraad.live/stream2. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadsvoorbereidend: Integraal Ruimtelijk Perspectief (REP) U16
De regio Utrecht moet een fijne plek blijven om te wonen, werken en recreëren, en waar ruimte is voor groene en duurzame initiatieven. Om deze opgaven op een gezonde, duurzame manier te accommoderen én op een wijze dat de regio zich verder versterkt en onderscheidt, moeten weloverwogen, integrale ruimtelijke keuzes worden gemaakt. De gemeenteraad gaat daarom met elkaar in debat over het Integraal Ruimtelijk Perspectief (IRP). Hierin staat de gezamenlijke ontwikkelrichting op het gebied van groen & landschap, wonen, werken, mobiliteit en duurzaamheid tot 2040 beschreven.

Te bekijken via: www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Dialoog: strategische verkenning Digitale Samenleving
De (Nieuwegeinse) samenleving digitaliseert in een steeds hoger tempo. Data en technologie bieden kansen om de stad mooier en beter te maken, maar ze brengen ook risico’s met zich mee.

Om onze digitale stad in te richten heeft de gemeenteraad meegedacht aan een manifest digitale samenleving, waarin waarden zoals inclusiviteit, zeggenschap en openheid en transparantie voorop staan. De gemeenteraad gaat graag met u in gesprek over het manifest en deze Nieuwegeinse waarden. Tijdens de dialoog kunt u de gemeenteraad meegeven wat uw visie is op de Digitale Samenleving. Aanmelden hiervoor kan tot uiterlijk woensdag 17 november 20.00 uur via griffie@nieuwegein.nl of door de te bellen naar 14030 en te vragen naar de griffie.

Te bekijken via www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Tot slot
U kunt de volledige agenda’s en de bijbehorende vergaderstukken van deze avond vinden via https://ris2.ibabs.eu/nieuwegein. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van onze gemeenteraad via de Facebook-pagina (@NieuwegeinseRaad), Twitter (@raadngein) en website www.nieuwegein.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffie via telefoonnummer 14 030 of via het emailadres griffie@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren