Katern

Avond van de Raad 15 april in teken van nieuw politiebureau en woningen aan de Structuurbaan

Op donderdag 15 april is er weer een digitale Avond van de Raad. U bent daarbij online van harte welkom om 20:00 uur.  De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Raadzaal:

  • Raadsvoorbereidend: Startnotitieverhuizing Politiebureau (21:40 uur)

Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met de startnotitie over een nieuwe locatie van het nieuwe politiebureau. De politie is voornemens om van de huidige locatie in de binnenstad van Nieuwegein te verhuizen naar een zuidelijkere locatie. Als gevolg van de gemeentelijke fusie, is het werkgebied van de politie vergroot en daarnaast is het huidige pand van het politiebureau verouderd. Op basis van een gemeentebrede scan is de locatie in de oksel van de afrit Nieuwegein-Zuid van de A2 naar vorm gekomen. Hetgeen ook betekent dat de politie in Nieuwegein behouden blijft.

  • Dialoog college met de raad: Ruimtelijk initiatief Structuurbaan 30 en achterterrein (22:25 uur)

Het college wil met de gemeenteraad, ontwikkelaar en een aantal genodigde omwonenden een dialoog aangaan om reacties te peilen over de ingediende principeaanvraag voor het realiseren van 25 grondgebonden woningen en 27 appartementen op het perceel Structuurbaan 30 en achterterrein. Ten behoeve van de voorbereiding van de principeaanvraag zijn een aantal bijeenkomsten en gesprekken met omwonenden geweest, waarin het plan is besproken.

Zaal 008:

  • Informatief: Doorslagsluis (21:40 uur)

Het college informeert de gemeenteraad over de stappen die tot nu toe zijn gezet bij de Doorslagsluis. Op een later moment zal de gemeenteraad akkoord worden gevraagd voor vernieuwing van de huidige Doorslagsluis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren