Avond over fair fashion bij Boekhandel Manschot

Donderdag 29 november aanstaande organiseren Fairtrade Nieuwegein en boekhandel Manschot een thema avond over fair fashion. Deze avond duurt van 20.00 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in Boekhandel Manschot aan de Raadstede 75 in de binnenstad van Nieuwegein. De toegang is gratis. Tijdens deze avond zal van alles verteld worden over fairtrade kleding en kunt u mee discussieren over de zin en onzin van fairtrade keurmerken. Natuurlijk maakt u ook kennis met de mooiste fair fashion onder het genot van een fairtrade drankje.

‘Fairtrade katoen, eerlijke lonen in spinnerijen en fatsoenlijke werkomstandigheden in naaiateliers zijn nog geen vanzelfsprekendheid. Met het fairtrade keurmerk van Max Havelaar kunnen de werk- en leefomstandigheden van textielproducenten verbeteren. Op 29 november vertellen deskundigen tijdens een thema-avond bij Boekhandel Manschot hoe fairtrade in de kledingindustrie werkt’ Aldus Fairtrade Nieuwegein.

Trendanalist Lynsey Dubbeld, auteur van het boek “Mode voor morgen, Duurzame kleding in Nederland”, geeft een overzicht van actuele ontwikkelingen in fair fashion. Vervolgens gaat zij in discussie met deskundigen en het publiek. Is fairtrade goed voor het milieu? Hoe maken we onze garderobe eerlijker? Is dat ingewikkeld? Duur? Hein Voss eigenaar van H3P Motives B.V. die het duurzame modelabel RE-5 op de markt brengt en Jochum Veerman van Stichting Max Havelaar delen hun ervaringen en visie met het publiek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk