Kledingbank Nieuwegein gaat verhuizen naar de Vredebestlaan

Al lange tijd zit de Kledingbank Nieuwegein op een afgelegen stuk op industriegebied Plettenburg. Geen ideale plek, maar deze lokatie was uit nood geboren. Momenteel zit de Kledingbank in een pand aan de Archimedesbaan op industriegebied Plettenburg maar is nu te klein geworden. Ook is het pand moeilijk toegankelijk voor mensen met een beperking. ‘Ook de winkel is te klein waardoor steeds veel kleding moet worden opgeslagen en dat geeft veel werk’ aldus Marion van Roessel van de Kledingbank.

De initiatiefnemers van de Kledingbank Nieuwegein hebben nu gehoord dat zij binnen afzienbare tijd hun intrek mogen nemen in het oude schoolpand aan de Vredebestlaan in Jutphaas. Ook de Speelgoedbank zou daar een ruimte krijgen.

Door de verhuizing naar Jutphaas is de Kledingbank beter bereikbaar en denken de initiatiefnemers dat de inwoners van Nieuwegein makkelijker kleding komen langs brengen dan op de Archimedesbaan. Ook mensen die in aanmerking komen voor de kleding van de Kledingbank, en dat zijn inmiddels meer dan 1000 mensen, zouden blij zijn. ‘Plettenburg blijft toch een industriegebied en ook in de avonduren blijft de Archimedesbaan aan afgelegen gebied met ook de mogelijke gevaren voor de vrijwilligers’ aldus een van de vrijwilligers.

Wanneer de verhuizing gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Maar de vrijwilligers hopen zo spoedig mogelijk want zij krijgen steeds meer aanmeldingen van o.a. statushouders die gebruik maken van de diensten van de kledingbank.

2 thoughts on “Kledingbank Nieuwegein gaat verhuizen naar de Vredebestlaan

  1. Ellen Hazebroek

    Jammer dat het zolang heeft moeten duren, dit had ik een paar jaar terug al eens voorgesteld om dit gebouw daarvoor te gaan gebruiken. Mooi dat ze wat meer en eenvoudiger bereikbaar gaan worden op deze manier!

  2. Bar

    Deze school zou toch gesloopt worden? Iets wat ik toruwens jammer zou vinden, het is mijn oude lagere school.mde Dag Hammerskjold…….

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk