Avocado-salade met aardbeiendressing

Een heerlijke, frisse zomersalade. Snel gemaakt en fantasievol door ingrediënten zoals avocado, camembert en geschaafde amandelen. De frisse en geurige dressing op basis van aardbeien, sinaasappel en balsamicoazijn maakt dit gerecht helemaal af. Voor 4 personen:
Iceberg- of andere sla
2 avocado’s
citroensap
½ bakje cherrytomaatjes
¼e tot 1/3e komkommer
½ camembertje (Lidl)
1 eetlepel geschaafde amandelen Dressing:
1 perssinaasappel
100 g aardbeien
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
½ theelepel suiker
zout
versgemalen peper Extra: (staaf)mixer Maak eerst de dressing.
Pers daarvoor de sinaasappel uit en doe het sap in een mengbeker.
Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in stukjes.
Doe de aardbeien bij het sinaasappelsap en voeg olie, azijn en suiker toe.
Pureer dit alles tot een gladde dressing.
Maak op smaak met peper en zout. Verhit een droge koekenpan en rooster de geschaafde amandelen tot ze goudbruin aan de randjes zijn.
Laat ze afkoelen.
Was en droog de sla, snij hem in reepjes en verdeel deze over een platte schaal.
Snij de avocado’s rond de pit doormidden en wip de pit eruit met een mes.
Snij de avocadohelften in repen.
Leg de avocadorepen op de sla en besprenkel ze met citroensap tegen verkleuren.
Was en droog de tomaatjes, verwijder de kroontjes en halveer ze.
Was en droog de komkommer en snij deze in plakjes of reepjes.
Schik de tomaat en komkommer over de salade.
Snij het halve camembertje in plakjes en leg die hier en daar op de salade.
Schenk wat dressing over de salade en serveer de rest in een kommetje erbij.
Bestrooi de schotel met de amandelen.
Serveer met knapperig brood zoals stokbrood, ciabatta, pide, maïsbrood of boerenbrood.
Heerlijk met een koele rosé. Vegetarisch hoofd- of bijgerecht
Tijd: ca. 30 minuten
Bron: op basis van een recept uit Allerhande Tip
In plaats van amandelen kan je ook gehakte pistachenootjes nemen of geroosterde pijnboompitten.
Ook erg smakelijk en fris, wat in stukjes gesneden aardbeien aan de salade toegevoegd. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton.
Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk