Kledingbeurs Balby opent deuren in Cityplaza

Stichting Balby’s verhuist naar de Boogstede 15 in Cityplaza. Wethouder Martijn Stekelenburg opent de winkel op vrijdag 6 april om 17.00 uur. Balby’s bestaat in haar vroegere vorm als Kledingbeurs al 30 jaar. In de loop der jaren heeft deze Kledingbeurs al op verschillende locaties gezeten: Buurthuis de Bongerd, voormalig buurthuis Feniks en buurthuis Kerkveld. Door de centrale ligging in Cityplaza hoopt Balby’s veel kopers en verkopers van kleding blij te kunnen maken.

Wethouder Martijn Stekelenburg: “De gemeente ondersteunt Stichting Balby’s, omdat zij kansen biedt voor mensen met een smalle beurs en starters op de arbeidsmarkt een werkplek om werkervaring op te doen. Daarnaast levert haar komst naar City ook een belangrijk aandeel in het verlevendigen van de binnenstad.”

Stichting Balby
Balby’s neemt tweedehands kleding in ontvangst om die vervolgens door te verkopen. Als de kleding wordt verkocht krijgt de voormalige eigenaar een klein gedeelte van de opbrengst. Balby’s verzorgt hiermee een belangrijke rol in een duurzame economie. Gebruikte kleding die nog niet versleten is, maar waar bijvoorbeeld kinderen zijn uitgegroeid, wordt opnieuw gebruikt.

Vrijwilligers gezocht
Balby’s zoekt enthousiaste vrijwilligers om de winkel gedurende zes dagen per week open te houden. De winkel is van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur open. Als er voldoende vrijwilligers zijn kan Balby’s ook één zondag in de maand haar deuren openen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Balby Zimmerman via BalbyZimmerman@gmail.com.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren