Auto’s tijdelijk niet over hulpbrug bij Jutphaas

De hulpbrug bij de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is van zaterdag 13 december 19.00 uur tot zondag 14 december 20.00 uur tijdelijk dicht voor autoverkeer. Rijkswaterstaat voert dan werkzaamheden uit om ervoor te zorgen dat de doorstroming op de hulpbrug verbetert. Voor fietsers over de hulpbrug, scheepvaart onder de hulpbrug en de tram naast de hulpbrug is er geen hinder.

In mei van dit jaar heeft Rijkswaterstaat de Jutphasebrug tussen Nieuwegein en Utrecht opzij geschoven en een hulpbrug geplaatst. Verkeer rijdt sinds dat moment over de tijdelijk hulpbrug en ondervindt geen hinder van de renovatiewerkzaamheden aan de Jutphasebrug.

De hulpbrug ligt hoger dan de oorspronkelijke brug. Dit heeft tot gevolg dat automobilisten een steilere helling moeten nemen dan ze gewend zijn om op de brug te komen. Rijkswaterstaat legt in het weekend van 13 december een flauwere helling aan zodat het verkeer beter kan doorstromen. Ook worden de stalen platen op de helling vervangen door asfalt, een oplossing die minder onderhoud vraagt.

Om de helling aan te kunnen passen, is de hulpbrug van zaterdagavond 13 december 19.00 uur tot zondagavond 14 december 20.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Automobilisten van Utrecht naar Nieuwegein (en omgekeerd) kunnen gebruik maken van de omleidingsroute via de Prins Clausbrug. Autoverkeer vanuit Utrecht (Waterlinieweg) naar Nieuwegein kan ook de route via de Nieuwegeinsebrug volgen. De extra reistijd bedraagt ongeveer 6 minuten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren