5x leuke dingen om te doen in Nieuwegein

Nieuwegein staat misschien niet bekend om de meest toeristische plaats, maar er is wel genoeg te beleven. Nieuwegein is dan dus ook zeker geschikt voor een leuk dagje of avondje uit of weekendje weg. Ben je benieuwd wat er in Nieuwegein allemaal te doen is? Dan ben je hier aan het juiste adres, want in dit artikel sommen wij het voor je op!

Winkelen
Als je een echte winkelliefhebber bent, ben je in Nieuwegein helemaal op de juiste plaats. In Nieuwegein vind je namelijk het winkelcentrum Cityplaza. In dit winkelcentrum zijn meer dan 150 verschillende winkels te vinden, dus de kans is enorm groot dat je hier wel gaat slagen als je naar iets op zoek bent. Het aanbod is variërend. Zo zijn er leuke kleine boetiekjes te vinden, maar kun je hier ook terecht voor ketens van grote merken. In het winkelcentrum zijn ook genoeg horecagelegenheden, voor als je even pauze wilt tussen het shoppen door.

Avondje uit
Nieuwegein is ook de perfecte locatie als je dol bent op een avondje uit. In deze plaats is namelijk veel te beleven. Zo kun je hier terecht voor verschillende voorstellingen in het theater. Ook zijn er leuke cafés en restaurants waar je jezelf ’s avonds prima kunt vermaken. Een avondje uit in Nieuwegein is in ieder geval echt een aanrader als je er bent.

Utrecht
Je kunt een bezoek aan Nieuwegein natuurlijk hartstikke goed combineren met een bezoek aan de mooie stad Utrecht. Dit is dan ook echt een aanrader om te doen, want de historische binnenstad van Utrecht is indrukwekkend om te zien. De unieke panden, de populaire Oudegracht, bezienswaardigheden en kleine straatjes in Utrecht zijn zeker de moeite waard om te zien. Bovendien biedt Utrecht een hoop gezelligheid. Er zijn talloze winkels, restaurants en cafés te vinden. Ga je met de auto naar de drukke stad Utrecht? Dan is het verstandig om alvast een parkeerplek te reserveren via Parkeren Utrecht.

Jumpsquare
Als je op zoek bent naar een uitje met het gezin, dan moet je echt een bezoek brengen aan Jumpsquare in Nieuwegein. Dit is het grootste trampolinepark van Europa en is leuk voor zowel jong als oud. Het indoor trampolinepark is ruim 2400 vierkante meter groot en heeft veel verschillende gedeeltes: voor ieder wat wils. Hier kun je dan ook een flinke tijd vertoeven zonder snel verveeld te raken. Als je in Nieuwegein bent met je gezin is dit zeker een aanrader.

Merwestein
Ben je dol op zwemmen? Dat komt goed uit, want in Nieuwegein is een gigantisch zwembad te vinden: Merwestein. Het staat bekend als een indoorzwembad, maar in de zomermaanden is het ook een buitenbad. In Merwestein zijn verschillende soorten zwembaden te vinden. Zo is er een wedstrijdbad, kinderbad, golfslagbad en zijn er meerdere bubbelbaden. Hoe dan ook kun je jezelf hier voor een flinke tijd vermaken, dus het is zeker leuk om te doen als je in Nieuwegein bent.

Kortom, in Nieuwegein is genoeg te beleven. Het is dus zeker een geschikte locatie voor een dagje, avondje of weekendje weg. Als je er binnenkort dus echt even tussenuit wilt, kun je de plaats Nieuwegein zeker in je achterhoofd houden!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk