Automobilist rijdt in ‘sinkhole’ en 20 huishoudens zonder water

In de wijk Fokkesteeg in Nieuwegein is vanochtend een automobilist in een ‘sinkhole’ vol water gereden. Het gat in de weg op de Kootwijkerschans was ontstaan door een gesprongen waterleiding. Ongeveer 20 huishoudens op de Beemsterschans en de Kootwijkerschans zaten zonder water.

Een buurtbewoner ontdekte de gesprongen waterleiding vanochtend vroeg rond 06.30 uur. “Ik keek naar buiten en zag wat water en schuim. Maar het had hard geregend, dus ik dacht: het zal wel. Toen mijn man om 08.00 uur de hond ging uitlaten, zag hij pas wat er aan de hand was”, vertelt Ilona Been die in de wijk woont.

Eén van de omwonenden zette zijn voertuig bij het ‘sinkhole’ zodat andere weggebruikers niet in het gat zouden rijden, maar dat mocht niet baten. “Een automobilist reed er alsnog omheen en kwam in de kuil terecht.” Voor zover bekend raakte de bestuurder niet gewond.

GEEN WATER
Waterbedrijf Vitens was ter plaatse om de gesprongen waterleiding te repareren. De auto is uit het gat getakeld. De reparatiewerkzaamheden duurde tot 13.30 uur waarna de bewoners weer water hadden. Een stratenmaker heeft het gat gedicht. Vitens zal helpen bij de financiële afhandeling van de schade aan de auto.

Foto boven: Wijkbewoonster Ilona Been
Met dank aan onze samenwerkingspartner: RTV Utrecht

Foto: Politie Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren