Katern

Autokrakers slaan toe in Nieuwegein, politie zoekt nog één dader

Twee autokrakers zochten een heel ongelukkige plek uit om toe te slaan; de parkeerplaats van congrescentrum Blokhoeve in Nieuwegein, waar op dat moment een congres over camerabeveiliging aan de gang was. Het duurde dan ook niet lang voordat iemand de twee in de gaten kreeg.

Het congres werd gehouden op dinsdag 22 januari jl. Eén van de deelnemende bedrijven had voor de gelegenheid een bus met een aantal hoge masten met beveiligingscamera’s op het parkeerterrein neergezet met zicht over vrijwel het hele terrein. Rond 20.30 uur ziet een medewerker dat er twee mensen tussen de geparkeerde auto’s doorlopen die nogal veel belangstelling lijken te hebben voor de inhoud van de auto’s. Het had die dag gesneeuwd; ze vegen de sneeuw van de ruiten en schijnen met zaklampen naar binnen.

BEWAKINGSBEELD
Die medewerker belt de politie, maar die twee op de parkeerplaats hebben geen idee dat ze in de gaten gehouden worden en gaan gewoon door met hun klus. Op de beelden is dat allemaal te volgen. In één van de auto’s ontdekken ze een rugtas met daarin een laptop. Eén van de verdachten haalt vast hun eigen auto op, terwijl de ander de auto openbreekt en de rugtas eruit steelt.

ACHTERVOLGING
Nog voordat de politie ter plaatse is, zijn de twee al vertrokken. Agenten die in de buurt zijn, wordt gevraagd uit te kijken naar de auto waarin de krakers zijn weggereden. Op de Papendorpseweg in Utrecht ziet een agent de auto rijden. Hij ziet dat de auto stopt en dat één verdachte uitstapt. Hij weet te ontkomen. De andere verdachte rijdt weg en gooit de buit – de rugtas met laptop – uit de auto. Even verderop rijdt de agent hem klem en wordt hij aangehouden; het is een 33-jarige man uit Utrecht.

SIGNALEMENT VAN GEVLUCHTE VERDACHTE
– lichtgetinte huidskleur
– 1.75m, normaal postuur
– korte, donkere baard
– zwarte jas, capuchon
– donkere, wollen muts, logo op de voorkant

TIPS
Herkent u deze autokraker? Geef het door via de tiplijn: 0800 – 6070 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren