Authentieke Dag Vreeswijk

Zaterdag 2 september 2023 ronken van 10.00 tot 17.00 uur de klassiekers door Vreeswijk. Volle aandacht is er voor het rijdend erfgoed. En dan moet je denken aan allerlei verschillende oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen.

Alle voertuigen doen mee aan de ruim twee uur durende tourrit. Per voertuig type is dit een afwisselende route die door de provincie Utrecht loopt. De voertuigen starten op de Oude Sluis. Er wordt niet tegelijk gestart, maar één voor één. Voor en na de rit staan de voertuigen opgesteld in de dorpskern van Vreeswijk. Er zijn ongeveer 250 oldtimers, een aantal vrachtwagens, een handjevol bromfietsen, zo’n 20 motoren en 30 tractoren.

Tussen het prachtige rijdend erfgoed hoort natuurlijk ook de muziek uit die jaren. Er valt dan wel veel te zien, maar zeker ook veel te horen.

Er is vanaf 10.00 uur ook een authentieke markt met diverse leuke marktkramen. En, uniek dit jaar, vanaf 11.00 uur keert de Pieremachocheltocht weer terug in Vreeswijk. De door kinderen zelfgebouwde bootjes zullen door de Oude Sluis varen.

Authentieke markt
Tussen 10.00 en 16.00 uur kunt u genieten van een gezellige authentieke markt met diverse koopwaar. Denk aan heerlijke hapjes, maar ook leuke authentieke producten. Alles op een gepaste afstand zodat een veilig bezoek mogelijk is. De markt vindt u op de Koninginnenlaan voor de Barbera Kerk en aan het begin van de Dorpsstraat.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk