Atelier ‘Hemelse Goedheid’ opent haar deuren tijdens het Landelijke Atelierweekend

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni vindt alweer de elfde editie plaats van het Landelijk Atelierweekend. Tijdens dit weekend, dat georganiseerd wordt door de Stichting Kunstweek, zullen honderden ateliers in heel Nederland hun atelier openstellen voor het publiek. Zo krijgen de bezoekers een unieke kijk in het leven en werk van de beeldend kunstenaars. Daarnaast is het ook mogelijk om kunst te kopen, direct bij de kunstenaar.

Ebriena de Meijer

In Nieuwegein neemt bijvoorbeeld deel het atelier van de 79-jarige Ebriena de Meijer. Dit weekend zal gelijk de officiële opening zijn van haar nieuwe atelier ‘Hemelse Goedheid’ aan de Nijlandlaan 5 in Nieuwegein. In dit atelier exposeert de kunstenares met haar sieraden van zilver, goud, koper, brons en zijde. Vaak in combinatie met glas. Ook zijn er sieraden van enkel glas. Ebriena snijdt het glas en door verhitting ontstaan de kleuren. Het zilver kan het glas beïnvloedden waardoor er een vorm van verglazing ontstaat. Dat geeft een bijzondere kleur en gevoel.

Over Ebriena de Meijer
Ebriena is haar hele leven bezig geweest om dingen te maken, te tekenen of te schrijven. Het eerste wat zij maakte was van een lap stof een jurk en het is nooit opgehouden om te kijken naar materiaal en de schoonheid daarvan te zien. Zij werkt vanuit het materiaal en in haar werk zitten vaak lijnen. Deze lijnen staan symbool voor de vrijheid die ze neemt, voor binnen en buiten de lijntjes kleuren.

Veel van haar werk moet je durven dragen, het is groot of kleurrijk. Ebriena vindt dat sieraden ook om in te lijsten zijn. Zelf zegt zij: ‘Het is jammer als mooie sieraden in de kast verdwijnen als je ze niet draagt. Hang ze op in een lijstje zodat je er elke dag naar kunt kijken.’ Haar laatste werk was te zien op de Internationale Biënnale in Izmir in Turkije, samen met kunstenaars uit 48 landen.

Atelier ‘Hemelse Goedheid’
Het atelier en de galerie is tijdens het Landelijke Atelierweekend van 11.00 uur tot 17.30 uur open. Daarna is de galerie op woensdag van 11.00 uur tot 16.00 uur open. Wilt u buiten de openingstijden langskomen? Dan kunt u bellen met: 06-38466522 voor een afspraak, ook als u alleen wil komen kijken. Atelier ‘Hemelse Goedheid’ is gevestigd aan de Nijlandlaan 5 in Nieuwegein.

Ebriena de Meijer

Ebriena de Meijer

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk