Aspiranten brandweer Nieuwegein Noord klaar met de opleiding

Afgelopen zaterdag zijn de drie aspiranten van de brandweer Nieuwegein Noord geslaagd voor hun opleiding. Hierdoor zijn ze nu volledig inzetbaar voor de brandweer in Nieuwegein. De opleiding tot brandweerman, in de avonduren, heeft 2,5 jaar geduurd en bestond uit drie onderdelen. Vanaf nu zijn de drie heren dan ook volledig inzetbaar voor het brandweerkorps in Nieuwegein.

In september 2016 zijn Jeffrey, Gerard en Mark, na een korte wervingsperiode, begonnen aan de opleiding. Het eerste onderdeel ‘brand’ werd afgerond in het voorjaar van 2017, waarna het tweede onderdeel ‘technische hulpverlening’ van start ging. Het derde en laatste onderdeel ‘gevaarlijke stoffen’ werd afgelopen weekend afgerond.

Mark vertelt: ‘Ik ben blij dat het er op zit, al zijn de 2,5 jaar omgevlogen. De opleiding is echt geweldig om te doen. Het is veel praktijk en je maakt hierbij de leukste dingen mee. Het is ook niet zo dat je in die 2,5 jaar als aspirant aan de zijlaan staat ten opzichte van je overige collega’s. Iedereen betrekt je bij alles, en geregeld konden wij als extra man mee op de uitruk. Je krijgt dus al de nodige ervaring voordat de opleiding is afgerond. Hierdoor is de overgang van aspirant naar manschap niet groot. Je bent al goed ingespeeld met je overige collega’s.’

Voor het komend jaar is de verwachting dat er weer een werving gaat komen voor nieuwe collega’s. Dit kunt u binnenkort lezen op De Digitale Stad Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk