Oosterlicht College maakt thema Pesten bespreekbaar

Na het succes van het toneelstuk ‘Cold Play’ het afgelopen schooljaar, staat dit jaar een nieuw toneelstuk over pesten, gespeeld door leerlingen voor leerlingen, op de planken van het Oosterlicht theater.

Het toneelstuk ‘Jungle’ wordt voor de leerlingen van klas 1 gespeeld door bovenbouwleerlingen van het Oosterlicht College met drama als eindexamenvak. Het stuk is bedacht en geschreven door Allard Teune, docent op het Oosterlicht College, in samenwerking met CKV 3 leerlingen drama.

‘Jungle’ gaat over pesten. Een onderwerp dat ons allemaal aangaat, jong en oud. Hoewel ..… Bij pesten denk je allereerst aan degene die gepest wordt. Je bent blij als je dat niet zelf bent want pesten kan je hele leven ‘ver’pesten. Maar wel zo belangrijk is ook de rol van de pester. Wie pest anderen, kwetst heel bewust en met welke reden? En dan hebben we nog de grote groep van de meelopers, de zwijgers die hun mond houden en niet ingrijpen terwijl zij het voor hun ogen zien gebeuren. Hoe ver kun je gaan in het pesten? Hoe ver kun je gaan in het stilzwijgend toezien? De toegang is gratie en op de website van het Oosterlicht College kun je zien wanneer het stuk wordt uitgevoerd, de eerste is op 2 november in Vianen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk