Asbestpand aan de Diepenbrocklaan word ingepakt

Zaterdagmorgen is een gespecialiseerd bedrijf begonnen om het oude woonzorgcentrum Zuilenstein aan de Diepenbrocklaan in te pakken. In het pand zit asbest en is moeilijk te verwijderen. Twee eerder pogingen waren niet gelukt. Diverse instanties zijn nu met elkaar in overleg om te bekijken hoe het asbest, dat zit in de wanden van de vloeren, het best kan worden verwijderd. Eerder waren bewoners al boos en verbaasd over de gang van zaken omtrent de sloop van het pand. Op onze redactie krijgen wij veel reacties binnen.

John die tegenover het pand aan de Diepenbrocklaan woont: ‘Maanden lang mocht de asbest naar ons toe waaien. Nu pas wordt het afgeschermd.’ De Verenigde Senioren Partij (VSP) heeft inmiddels vragen gesteld over de gang van zaken.

De gemeente Nieuwegein laat onze redactie weten: ‘Het gaat om asbeststroken tussen de aanhechting van de wanden en de vloeren. De sloper had een methode gevonden om het resterende asbest af te voeren. Deze methodiek blijkt echter in de praktijk niet te voldoen. Daarom is de sloper zelf gestopt met de sloopwerkzaamheden en nu op zoek naar een andere methode om het asbest te verwijderen.’

Op de lokatie aan de Diepenbrocklaan moet een nieuw zorgcentrum komen met woningen voor ouderen, inclusief een gezondheidscentrum. Dit loopt nu forse vertraging op. Zorgspectrum heeft in zijn begroting voor 2014 300.000,- euro uitgetrokken voor de asbestsanering. Vermoedelijk zal dat bedrag overschreden worden.

Zaterdagmorgen zijn vaklui bezig het pand in te pakken

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren