Asbest vrij bij brand aan de Ringfazant

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 december heeft er een brand plaatsgevonden aan de Ringfazant 91. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. Wel is er bij deze brand o.a. asbest vrijgekomen. In overleg met de gemeente Nieuwegein heeft woningcorporatie Portaal maatregelen getroffen om te zorgen dat het asbest zo snel mogelijk verwijderd wordt en zich verder niet kan verspreiden in de wijk.
Er is een gecertificeerd inventarisatiebureau ingezet om te bepalen tot waar asbeststukjes en –flinters terecht zijn gekomen. Dit onderzoek heeft zich tot nog toe beperkt tot het openbare gebied. Het openbare gebied waar asbeststukjes en flinters zijn aangetroffen is afgezet door hekken. Buiten deze hekken is op de openbare weg geen asbest aangetroffen. De tuinen aan de achterzijde van woningen grenzend aan Ringfazant 91 zijn niet nog niet onderzocht. Deze worden voor zover mogelijk zondag onderzocht. De bewoners zijn hierover schriftelijk geïnformeerd.De stukjes losliggende asbest binnen dit gebied zullen zo snel mogelijk, zo mogelijk zondag 19 december 2010, door een speciaal daarvoor toegerust bedrijf opgeruimd worden. Niet alle asbest kan dan al van de weg worden verwijderd, omdat er ook stukjes asbest zijn ingevroren. Zodra de weersomstandigheden dit toelaten worden de resterende stukjes asbest vervolgens opgeruimd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!