Artikel 42 brief CDA over fietsroute Galecopperdijk/Groenewoudse

Deze fietsverbinding is in maart 2001 door de gemeente Utrecht afgesloten vanwege de aanleg van het kantorenpark Papendorp (Leidsche Rijn). Door het intensieve bouwverkeer tijdens het bouwrijp maken (ophogen) van het terrein was de situatie voor fietsers te gevaarlijk. Als het kantorenpark wordt opgeleverd, kan de fietsverbinding weer worden opengesteld.

Naar aanleiding van vragen van de fractie van het CDA (art. 42) beantwoordt het college het volgende. De planning van de gemeente Utrecht is dat eind week 43 (inmiddels eind week 44) het fietspad weer in gebruik kan worden genomen. Aangezien de fietsroute binnen korte termijn weer toegankelijk is voor al het fietsverkeer is het volgens het college niet noodzakelijk om het gemeentebestuur van Utrecht hierop aan te spreken. Om dezelfde reden vindt het college een noodvoorziening niet nodig.

Een tweede punt was een vraag over de kwaliteit van het fietspad langs het Amsterdam Rijnkanaal. Die is op dit moment nog redelijk begaanbaar. Het college stelt de kwaliteit van dit fietspad wel bij de gemeente Utrecht aan de orde. Het gaat het college vooralsnog te ver om te eisen dat het fietspad op korte termijn moet worden hersteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk