April: maand van de Forten

In de maand april ontdekt u van alles over de forten van de Hollandse Waterlinie. Het IVN organiseert twee spannende activiteiten! Een excursie op zondag 13 april en een forten-avond in het Milieu Educatie Centrum op donderdag 17 april. Een hele goede site over forten is forten.info.

Zondag 13 april gaat u op excursie naar het fortenlandschap (omgeving Tull en ‘t Waal). De forten van de Hollandse Waterlinie hadden invloed op de landschapsontwikkeling in onze omgeving. Vaak moest er een vrij schootsveld zijn en het land moest onder water gezet kunnen worden. Hiervoor werden inundatiekanalen gegraven. In het landschap kunt u nog sporen uit deze lang vervlogen tijden terug vinden.

Aanvangstijd: 14.00 uur. Verzamelpunt: parkeerplaats naast het theehuis ‘t Geintje in park Oudegein. Informatie kunt u krijgen bij Brigitte Bergenhenegouwen tel. (030) – 60 467 16 en Carin Laarman tel. (030) – 60 491 06.

Thema-avond forten in het Milieu Educatie Centrum: donderdag 17 april

Wim Koch, IVN gids in hart en nieren, neemt u deze avond mee in de bijzondere geschiedenis van de forten van de Waterlinie en de natuur die daar een kans krijgt. Deze avond gaat hij kort in op de ontstaansgeschiedenis van de Hollandse Waterlinie en haar cultuurhistorische waarde. Hierna staan we uitgebreider stil bij de natuur-landschappelijke waarde van de linie, en van enkele forten in onze regio in het bijzonder. Deze avond begint om 20.00 uur in het Milieu Educatie Centrum.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren