Appartementen Weverstedehof niet ontruimd

Vandaag stonden de gemeente Nieuwegein en huisjesmelker Marcel van Hooijdonk tegenover elkaar in de rechtbank. Nieuwegein had de huurbaas een ultimatum gesteld: de appartementen aan de Weverstedehof in de binnenstad van Nieuwegein moesten donderdag brandveilig zijn, anders zou over worden gegaan tot ontruiming. Het gevolg zou zijn dat er tientallen mensen op straat zouden komen te staan.

Allle verhuurde woningen zijn inmiddels brandveilig gemaakt, zo bleek vandaag. De ontruiming van Nieuwegeinse appartementen van de omstreden huurbaas Marcel van Hooijdonk is hierdoor van de baan. De vijf woningen die nog niet voldoen aan de eisen, worden ook niet bewoond. De gemeente eist dat ook deze appartementen brandveilig worden gemaakt voor eventuele verhuur. Van Hooijdonk zegt dat volgende week te gaan doen. Ook moet er nog gewerkt worden aan de ventilatie.

Volgende week gaan de gemeente en de verhuurder weer in gesprek over de ventilatie. Vrijdagochtend volgt nog de formele uitspraak van de rechter over de ontruiming. Over vier weken buigt de rechter zich over de boete van 8.000 die is opgelegd aan Van Hooijdonk. De verhuurder is het niet eens met de dwangsom. De rechter wil eerst meer informatie over deze kwestie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren