Appartementen Weverstedehof moeten binnen vijf weken brandveilig zijn

De gemeente Nieuwegein maakt zich zorgen om de veiligheid van de bewoners van de 26 huurappartementen aan de Weverstedehof. De gemeente heeft namelijk geconstateerd dat de appartementen niet brandveilig zijn toen ze eind 2013 werden opgeleverd door de eigenaar van het pand. Ondanks verschillende pogingen van de gemeente de eigenaar over te halen maatregelen te treffen, gebeurde er niets. Zelfs niet na verschillende dwangsommen (geldboete) en dwangbevelen. De gemeente heeft de eigenaar begin deze week laten weten vijf weken de tijd te hebben de appartementen brandveilig te maken. Gebeurt dat niet voor 26 maart, dan ziet de gemeente zich vanuit het oogpunt van veiligheid van de bewoners, genoodzaakt het pand te sluiten en moeten de circa dertig bewoners op zoek naar andere (tijdelijke) woonruimte. Dit heeft de gemeente de bewoners van de Weverstedehof zowel schriftelijk als mondeling afgelopen maandag laten weten.

De gemeente grijpt niet graag naar dit laatste redmiddel. Burgemeester Frans Backhuijs: “Wij realiseren ons hoe ingrijpend het voor de bewoners is ineens te horen dat zij mogelijk moeten verhuizen. Laat staan als het echt zo ver komt. We hopen dat de eigenaar van het pand de appartementen zo snel mogelijk brandveilig maakt zodat de bewoners niet hoeven te verhuizen.”

Volgens de gemeente laat de brandveiligheid te wensen over, omdat als er in een van de appartementen brand uitbreekt, de brand zich razendsnel kan verspreiden via de ruimte boven de plafonds. Om die reden heeft de gemeente in een eerder stadium op eigen kosten een aantal tijdelijke maatregelen getroffen (rookmelders geplaatst en kleppen in ventilatieopeningen aangebracht om te voorkomen dat rook zich snel over alle appartementen verspreid).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren