Appartementen in voormalig kantoor Merweplein

De start van de omvorming naar appartementen van de kantoren Millennium I en II aan het Merweplein 5 is vrijdag 3 november feestelijk gevierd. Nieuwe bewoners waren op uitnodiging van de aannemer bij elkaar om kennis te maken met elkaar en hun toekomstige nieuwe woonplek. Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken gaf met een symbolische handeling het startsein voor de verbouwing.

De transformatie van het kantoorpand omvat de bouw van 132 appartementen. De eerste fase van het project Converso is van start gegaan en bestaat uit 66 koopappartementen. Inmiddels zijn er 45 appartementen verkocht. De volgende fase betreft 66 huurappartementen, waarmee Nieuwegein voorziet in een grote vraag. Uiterlijk 1 juli 2017 kunnen de kopers hun appartement betrekken. De huurwoningen worden vanaf die datum verhuurd.

De wijk Merwestein verandert mee van een wijk waarin veel kantoren zijn naar een wijk waar nieuwe en huidige bewoners fijn kunnen wonen. Samen met bewoners en partners in de wijk werkt de gemeente aan Mooi Merwestein, waar plek is voor ontmoeting en groen. Bewoners die het leuk vinden om begin 2017 mee te denken over de mogelijkheden voor meer ontmoeten, beleving en groen in Merwestein kunnen zich wenden tot Irene van Egmond, wijkcoördinator, op telefoonnummer
(030) 607 1968 of i.vanegmond@nieuwegein.nl.

Nieuwegein heeft een actieve kantorenaanpak. De hoeveelheid lege kantoorruimte in Nieuwegein is sinds 2010 met ruim 11% gedaald. Er zijn al 682 nieuwe woningen in voormalige kantoren gerealiseerd. De gemeente verbindt diverse partijen om tot goede plannen te komen. Door kantoorgebouwen om te vormen en een kwaliteitsslag te realiseren, is er een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk.

One thought on “Appartementen in voormalig kantoor Merweplein

  1. Floyd

    Voor die kantoren moest de ligweide van het buitenbad van Merwestein verdwijnen, wederom blijkt dat kantorenbouw helemaal niet nodig was. oh oh wat heeft de gemeente Nieuwegein een fouten gemaakt en de inwoners moeten het allemaaal maaar toezien zonder er iets an te kunnen doen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren