Antonius Ziekenhuis en Rivierenland gaan samenwerken

Op 5 april 2011 hebben het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein en Ziekenhuis Rivierenland in Tiel een intentie-overeenkomst getekend waarmee een eerste stap is gezet in de richting van een regionale samenwerking. Het topklinische karakter van het St. Antonius Ziekenhuis sluit goed aan bij het brede basiszorgaanbod van Ziekenhuis Rivierenland. Patiënten profiteren van deze structurele samenwerking. De beide ziekenhuizen maken gebruik van elkaars expertise op medisch ondersteunende deelgebieden.
Samenwerken doen het St. Antonius Ziekenhuis en Rivierenland Tiel al lange tijd. De verzorgingsgebieden voor basiszorg vanuit beide ziekenhuizen grenzen aan elkaar. Zo werken de cardiologen van Ziekenhuis Rivierenland nauw samen met hun collega’s in Nieuwegein. Dat geldt sinds een aantal jaren ook voor de klinisch fysici en nucleair geneeskundigen en sinds 2010 voor de maag- darm- en leverartsen. Bovendien zal komend najaar de afdeling Dialyse van het St. Antonius Ziekenhuis een dependance openen in Ziekenhuis Rivierenland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren