Annelies Heeres genomineerd

Annelies Heeres, voorzitter van de Stichting Fairtrade Nieuwegein, is afgelopen zaterdag 14 september aangewezen als 1 van de 5 genomineerden voor de landelijke Max Havelaar Award. Deze award – de Havelaar – wordt uitgereikt in het kader van het 25-jarig bestaan van het Max Havelaar keurmerk, het keurmerk voor Fairtrade producten in Nederland. De Havelaar wordt uitgereikt aan iemand die zich bovenmatig heeft ingezet om Fairtrade op de kaart te zetten in Nederland. Uit een alle voordrachten die hiervoor zijn gedaan, zijn 5 genomineerden geselecteerd en de uiteindelijke winnaar wordt op het jubileumfeest op 14 november aanstaande bekend gemaakt.

Dat de Nieuwegeinse Annelies Heeres voor deze award is genomineerd is niet voor niks: Annelies is initiatiefnemer geweest voor onze Stichting Fairtrade Nieuwegein die zich heeft ingezet om van Nieuwegein de 10e erkende Fairtrade Gemeente in Nederland te maken. Dit is reeds in 2010 gelukt en, mede dankzij haar enorme inzet, elk jaar geprolongeerd. Daarnaast adviseert Annelies bij de campagne Fairtrade Provincie Utrecht, is regelmatig op allerlei evenementen te vinden om fairtrade te promoten, lobbyt ze bij bedrijven en instanties om meer fairtrade productenzoals koffie en thee te gebruiken en zit ze in het bestuur van de Wereldwinkel. Ook is zij erin geslaagd de gemeente Nieuwegein te laten deelnemen aan een Europees project Fairtrade Gemeenten (GAIA – Global Awareness in Action).

De gemeente vond de nominatie ook bijzonder en wethouder Hans Reusch zette haar voor deze gelegenheid nog eens extra in het zonnetje met een prachtige bos Fairtrade bloemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk