Anna van Rijnpenning voor mevrouw M. Flos-Westdorp

Mevrouw M. (Mila) Flos-Westdorp heeft dinsdag 1 oktober jl. een Anna van Rijnpenning ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Zij ontvangt de penning vanwege haar jarenlange inzet voor stad en samenleving in Nieuwegein op algemeen, kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk en sportief gebied.

Ondanks haar fysieke beperkingen is mevrouw Flos een bevlogen vrijwilliger. Zo draagt ze haar steentje bij aan het wijknetwerk Batau-Noord. Ze neemt deel aan de vergaderingen, brengt de wijkkrant rond, is betrokken bij de jaarlijks wijkschouw enz. Ook verzorgt ze het hele jaar door de plantenbakken langs de Batauweg en in het winkelcentrum. Daarnaast ruimt ze als ‘zapper’ zwerfafval op en kookt ze bij eetcafé De Boogh, waar mensen tegen kostprijs een driegangen maaltijd kunnen bestellen.

Begin 2017 heeft mevrouw Flos in Ontmoetingsruimte De Wenck een maandelijks ‘soepcafé’ opgezet, waar ze ook, samen met andere vrijwilligers, zorgt voor een middag- of avondmaaltijd.

Ze is daarnaast werkzaam als huishoudelijke hulp bij Buurtdiensten. Met de klanten van deze organisatie heeft ze veel sociale contacten, ook buiten werktijd om.

Voor het college is dit alles meer dan voldoende reden om de Anna van Rijnpenning aan mevrouw Flos toe te kennen. ‘Ze heeft hem meer dan verdiend’ aldus burgemeester Frans Backhuijs.

Mila Flos met de burgemeester (Foto: Fototeam K&M)

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk