Katern

Anna van Rijnpenning voor mevrouw Ina van Doorn-Pol

Op vrijdagochtend 27 mei 2022 ontving mevrouw Ina van Doorn-Pol de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Mevrouw van Doorn-Pol krijgt de penning wegens haar verdiensten voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Mevrouw van Doorn-Pol is al 35 jaar trouw vrijwilliger bij het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein (AZN). En daarvoor was zij ongeveer 20 jaar vrijwilliger voor de openbare bibliotheek in Vreeswijk. Mevrouw reageerde aangenaam verrast: ‘Wat een verrassing, ik ben heel blij met deze waardering’.

Foto: Fototeam KenM

Openbare bibliotheek Vreeswijk
De werkzaamheden van mevrouw Ina van Doorn-Pol bij de openbare bibliotheek Vreeswijk betrof alle operationele taken die verricht moesten worden tijdens de openstelling. Zoals boeken inname en uitgifte, het op orde houden van het boekenbestand, voorlichting en wegwijs maken van mensen bij het zoeken naar het juiste materiaal, bemiddeling bij het moeten toepassen van boetes, orde houden in de leeszaal. En ook als gastvrouw zorgde zij voor een uitnodigende sfeer om gebruik te maken van alle faciliteiten die de openbare bibliotheek te bieden heeft. Mevrouw van Doorn-Pol deed ook mee aan voorlees sessies voor de jeugd om het lezen te bevorderen.

Sint Antonius Ziekenhuis Nieuwegein
Bij het ziekenhuis was mevrouw van Doorn-Pol als vrijwilliger vooral betrokken bij de discipline ‘vervoer’. Dit was zowel logistiek, zoals het vervoeren van patiënten met de rolstoel of volledig bed tussen polikliniek afdelingen, verpleegzalen en ruimtes bedoeld voor specifieke onderzoeken en/of behandelingen. Maar ook het begeleiden van patiënten en hun familie. Dit was vaak een combinatie van inhoudelijke voorlichting, troosten of gewoon een luisterend oor bieden.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze samenleving, zonder hen zou er veel minder tot stand komen. De gemeente Nieuwegein feliciteert mevrouw Ina van Doorn-Pol van harte met de Anna van Rijnpenning en dankt haar hartelijk voor haar inzet voor de Nieuwegeinse gemeenschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk