Anna van Rijnpenning van Jan van Dam

Woensdag 22 december jl. ontving Jan van Dam de Anna van Rijnpenning uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Meneer van Dam ontving deze bijzondere onderscheiding omdat hij zich ruim 30 jaar vrijwillig heeft ingezet voor de exploitatie van de ijsbaan in Parkhout.

Jan van Dam is sinds 1989 lid van de Stichting IJsgein. Al vanaf de oprichting van de stichting heeft hij bestuurlijk en op de ijsvloer vele avonden aan de ijsbaan besteed. Omdat Jan van Dam al zo lang lid is van de stichting, heeft hij veel verantwoordelijkheden. Zo is hij als leidinggevende verantwoordelijk voor de voorbereidingen als het gras maaien en het onderwater zetten van het land tot aan het onderhoud van de ijsbaan, de opening en sluiting, alles rondom de koek en zopie en het aansturen van alle vrijwilligers.

Schaatsen is een van de hobby’s van meneer van Dam. Zijn werk bij de ijsbaan deed hij in eerste instantie vanuit zijn hobby en voor zijn kinderen. Maar daarna heeft hij dit werk met veel plezier gedaan voor de schaatsliefhebbers uit de gemeente.

De schaatsbaan is een natuurlijke landijsbaan van 400 meter. De baan bestaat al ruim 43 jaar. IJsclub IJsgein zorgt in samenwerking met de gemeente dat de baan goed berijdbaar is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren