Anna van Rijnpennig voor Cobus van Rooijen

Vandaag heeft de heer van Rooijen (Cobus) de Anna van Rijnpenning gekregen. In de St. Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg werd de Nieuwegeiner verrast via een Livestream verbinding met burgemeester Frans  Backhuijs. Vanwege het Coronavirus was het niet mogelijk om de heer van Rooijen persoonlijk de penning te overhandigen. Dat deden de kleinkinderen deze keer.

De heer van Rooijen doet al meer dan 30 jaar vrijwilligerswerk voor de kerk. Eerst bij de kerk aan de Jutphaseweg en later bij de St. Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraatweg. Naast het onderhouden van het groen rondom de kerk, zet de heer van Rooijen zich ook in voor de verkoop van de kerstbomen.

Na de uitreiking werd de heer van Rooijen feestelijk toegezongen voor de kerk, waarna hij trots zijn Anna van Rijnpenning toonde aan onze videograaf Michael Simonse die ter plekke was.

Anna van Rijn
Anna van Rijn, initiator van het onderwijs in Jutphaas, wordt tot op de dag van vandaag geëerd. Ze is naamgever van zowel het Anna van Rijncollege, als de Anna van Rijnpenning. Deze penning wordt door het gemeentebestuur uitgereikt aan Nieuwegeiners met bijzondere verdiensten voor de Nieuwegeinse samenleving.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren