Anna van Rijnpenning uitgereikt aan mevrouw Muller-de Visser

Woensdag 8 december 2021 heeft burgemeester Frans Backhuijs mevrouw Muller-de Visser thuis verrast met de uitreiking van de Anna van Rijnpenning. De penning is een blijk van waardering van de gemeente voor haar verdiensten in Nieuwegein.

Mevrouw Muller-de Visser bereikt volgende maand de bijzondere leeftijd van 80 jaar. Ruim 40 jaar zet mevrouw zich in voor andere mensen in onze stad. ‘Ik heb er geen woorden voor, terwijl ik normaal niet zo snel stil ben. Ik woon al 60 jaar in Vreeswijk en later Nieuwegein en ben heel blij met de Nieuwegeinse Anna van Rijn-penning. Veertig jaar heb ik mij met veel plezier ingezet voor andere mensen.’ was haar reactie.

Vrijwilligerswerk In 1981 begon mevrouw Muller-de Visser met vrijwilligerswerk bij de Unie van Vrijwilligers (UVV). Zij bekommerde zich om de mensen die het nodig hadden. Zo bezocht mevrouw Muller-de Visser mensen met problemen thuis, zocht ze mensen op in het ziekenhuis en hielp iedereen daar waar zij kon. Ook was zij vrijwilliger bij ’t Laantje, het ontmoetingsgebouw in Vreeswijk. Hier verzorgde zij de koffieochtenden. De afgelopen 20 jaar heeft mevrouw Muller-de Visser bij ‘t Laantje vrijwillig de rol van projectleider op zich genomen.

Mevrouw Muller-de Visser is een maatschappelijk betrokken inwoner en staat graag klaar voor anderen. Nu zij bijna de bijzondere leeftijd van 80 heeft bereikt, stopt zij met haar vrijwilligerswerk bij ’t Laantje. Het college heeft besloten om haar te onderscheiden met de Anna van Rijnpenning voor haar verdiensten voor de stad.

De Anna van Rijnpenning

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk