Anna van Rijn haalt recordbedrag binnen van € 7.670,- voor Rundu

De jaarlijkse Red Nose Day op het Anna van Rijn college heeft dit jaar een recordbedrag opgehaald, namelijk € 7.670,-. Afgelopen vrijdag overhandigden vier leerlingen van de school symbolisch een cheque aan de Rundu-werkgroep.

De Red Nose Day is een jaarlijks terugkerende activiteit op het Anna van Rijn college (locatie Albatros). De laatste dag voor de kerstvakantie staat de hele school op zijn kop om geld in te zamelen voor de Rundu Secondary School in Namibië. Naast verschillende activiteiten en eetkraampjes halen de eersteklassers altijd een enorm bedrag op met een sponsoractie. Zo ook dit jaar.

Uit de klas die het meeste geld heeft opgehaald, mochten vier leerlingen de cheque overhandigen. Daarna gingen zij in gesprek met Noor Blaas en Gerda Kuster van de werkgroep over het doel van de actie, en hoe de werkgroep weet dat het geld goed terecht komt. De werkgroepleden legden uit dat ze alle bonnetjes te zien krijgen, en dat elke cent verantwoord wordt.

Ook vertelden de leerlingen waarom zij zo fanatiek aan de slag zijn gegaan voor dit goede doel. Ze waren zich erg bewust van het feit dat de leerlingen in Namibië het veel minder goed hebben, en dat wij op een leuke manier veel kinderen kunnen helpen. Daarmee draagt deze actie niet alleen bij aan de Rundu Secondary School, maar ook aan de mondiale bewustwording van leerlingen op het Anna van Rijn.

Met het opgehaalde bedrag zal de Rundu Secondary School erg blij zijn. Ze kunnen hiermee voedsel kopen, maar ook kunnen ze schooluniformen, lesmaterialen en collegegeld betalen. De Rundu-werkgroep zal in september naar Rundu afreizen om de cheque persoonlijk te overhandigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren