Anna van Rijn college heeft landelijke primeur: Sport en Defensie maken weerbaar

Dinsdag 30 mei hadden de 3-MAVO leerlingen van het Anna van Rijn College in Nieuwegein de landelijke primeur om te starten met het NOC*NSF programma ‘Sport en Defensie maken weerbaar’. Een programma waarin onder andere door het Nederlands Veteranen Instituut, Ministerie van Defensie en SportID Nieuwegein wordt samengewerkt om de mentale weerbaarheid/gezondheid van jongeren uit de gemeente Nieuwegein te verbeteren.

Defensie

Foto: Arend Bloemink

Het eerste onderdeel was het lesprogramma ‘Wat zou jij beslissen?’ van het Nederlands Veteranen Instituut. Veteranen Ruud Krijnen en Wim van Esch namen de leerlingen mee op missie. Hierbij moesten moeilijke keuzes gemaakt worden. Maar hoe maak je deze keuzes? Wat zijn de consequenties van die keuzes en op basis waarvan maak je keuzes. Kernwaarden in dit programma zijn verbondenheid, veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid.

Het volgende onderdeel van het programma is een sportdag tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek op woensdag 20 september. Op Sportpark Galecop werken die dag voormalig leden van het Korps Commandotroepen, militairen, sportverenigingen en SportID Nieuwegein samen om jongeren in beweging te brengen. Een dag waarin doorzetten, iets over hebben voor een ander, communicatie en teambelang centraal staan. Naast het Anna van Rijn College zullen ook leerlingen van het Oosterlicht College, Cals College en MBO Utrecht deelnemen aan deze dag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk