Anna Lyceumteam ‘Coûte que coûte’ wint Groot Viaans Dictee

Leerlingen van het Anna van Rijn College hebben op 17 november voor de derde achtereenvolgende keer het jeugdklassement van het Groot Viaans Dictee gewonnen. Bij dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door de Rotary in het Viaanse Oosterlicht College, won Ceres Verkaik de individuele hoofdprijs.

De lichting die de vorige twee edities wist te winnen, heeft inmiddels gediplomeerd en wel de school verlaten. De vraag was dan ook of opnieuw een team op de been kon worden gebracht, dat de lol en de uitdaging van het spellen zou inzien. Het antwoord bleek ‘ja’. Zes slimme meiden van het Anna Lyceum waren bereid zich verder te verdiepen in de regels van het spellen, waarbij de pizza’s wellicht ook een rol hebben gespeeld.

In Vianen bleek het nieuwe team, dat onder de naam ‘Coûte que coûte’ door het leven gaat, geen tegenstand van betekenis te ondervinden. Het was dan ook vooral spannend bij wie de individuele prijs terecht zou komen.

Alleen bij de loterij, die werd gebruikt als overbrugging van de correctietijd, viel Anna steeds net niet in de prijzen. Maar kaartjes voor een requiem en zelfs een gratis testament, aangeboden door het notariskantoor van de juryvoorzitter, waren ook geen prijzen die ‘coûte que coûte’ wilde winnen.

viaansdictee2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren