Ambassadeurs campagne IkPas in Nieuwegein bekend

Volgende maand is het zover: IkPas: 30 dagen zonder alcohol. Dertig dagen geen alcohol drinken om te kijken wat het met je doet. Deze uitdaging gaan deelnemers van de landelijke campagne IkPas aan. In Nieuwegein doen enkele prominente inwoners mee. Zij zijn de ambassadeurs van de campagne IkPas in Nieuwegein. Maar ook u kunt meedoen.

Nieuwegein doet dit jaar weer actief mee. ‘Ik ben erg blij dat er dit jaar nog meer Nieuwegeinse ambassadeurs actief zijn om de boodschap uit te dragen en Nieuwegeiners werven om mee te doen! De actie wordt gepromoot mond op mond, via de krant, posters en flyers en via diverse sociale media. De boodschap wordt verspreid op de digitale borden. De gezondheidscentra staan stil bij de campagne en voorafgaand en tijdens de IkPas maand wordt er over de ervaringen geschreven, gedicht en gevlogd! Ook op De Digitale Stad Nieuwegein, want de hoofdredacteur Martin Reijmerink is één van de ambassadeurs. Hij heeft overigens de maand januari al 30 dagen geen alcohol gehad. In maart dus weer 30 dagen’ aldus Dave van Loon, Beleidsmedewerker Alcohol en drugspreventie bij de gemeente Nieuwegein.

Wie zijn de Ik Pas ambassadeurs?
Jason Oostveen, verpleegkundige
Noah Doeland, student
Anderske Jansen, sportinstructrice en horecamedewerker
Monique de Beer, gemeenteraadslid
Madelon Voorthuijsen, commissielid gemeenteraad
Ton de Gruijter, (stads)dichter
Dagmar van Amerongen, stadsmaker, vlogger
Martin Reijmerink, hoofdredacteur, De Digitale Stad Nieuwegein (www.pen.nl)
Nynke Joustra, jongerenwerker (foto hieronder)
Jan Joost Meijs, projectleider positieve gezondheid
Sabrina Eijk, programmaleider Eigenwijks
Erik Asbreuk, huisarts en directeur gezondheidscentrum
Buurtsportcoaches van Sport ID
.. en diverse medewerkers van gemeente, GGD en Jellinek

De motivaties om mee te doen, lopen uiteen: bewust worden van de rol die alcohol speelt in het dagelijks leven, fitter worden, afvallen, werk maken van een gezondere leefstijl, jeugd het goede voorbeeld geven, aandacht vragen voor de risico’s van alcoholgebruik. Ook is het voor velen een mooie uitdaging en een experiment om te kijken wat het oplevert.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren