Alzheimer Café over: ‘Samen verder na de diagnose’

Op donderdag 28 november aanstaande houdt het Alzheimer Café Nieuwegein weer een lezing over dementie. De lezing begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur en vindt plaats in ZorgSpectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein. Het onderwerp deze keer is: ‘ Samen verder na de diagnose’

Als je hoort dat je dementie hebt, dan verandert je toekomstperspectief. Dat geldt voor de persoon met dementie zelf en voor zijn of haar partner. De interventie Samen verder na de diagnose dementie heeft als doel om mensen met dementie en hun mantelzorgers eerder over de gevolgen van de diagnose na te laten denken. Zo zijn zij samen beter voorbereid op de veranderingen die de ziekte met zich meebrengt. Onderzoekers van het Trimbos-instituut leggen deze methode uit.

Het programma begint om 19.30 uur met een gesprek met de gastspreker. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras). Alzheimer Café Nieuwegein wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Vitras en Movactor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren