Alzheimer Café Nieuwegein over: ‘Wat als thuis wonen niet meer gaat?’

Op donderdag 23 januari aanstaande vindt er weer een Alzheimer Café plaats in ZorgSpectrum locatie Vreeswijk aan de Lekboulevard 10 in Nieuwegein. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 19.30 uur met een interview met de gastsprekers. Na de pauze is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kunnen er dan eigen ervaringen worden besproken. Het Alzheimer Café eindigt om 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid om een drankje te nemen en even na te praten. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig.

Over de avond
Iemand met dementie heeft in de loop van de ziekte steeds meer zorg en begeleiding nodig. Er kan een moment komen dat thuis wonen niet meer gaat. Een casemanager dementie en een medewerker van Klantadvies van ZorgSpectrum komen vertellen over de (on)mogelijkheden van zorg thuis en over verhuizen naar een zorginstelling. Wanneer breekt het moment aan, om aan een verhuizing te gaan denken? Mag je dan zelf kiezen waar je gaat wonen? Zijn er financiële consequenties en hoe zit het met wachtlijsten? Over deze en andere vragen gaan zij met de gasten in gesprek.

Inlichtingen
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maartje Hoens 06-10104432 (ZorgSpectrum) of Annette Stock, 06-10459638 (Vitras).

Organisatie
Alzheimer Nederland afdeling Lekstroom, ZorgSpectrum, Vitras en Movactor.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk