Alweer stopt een initiatief in Nieuwegein

Per 1 februari is jongereninitiatief The Pit vertrokken uit de locatie aan de Nedereindseweg. Sinds 2012 had the Pit hier een vaste plek voor ontmoeting, oefenruimte en evenementen met muziek, waarbij jongeren tussen 16 en 26 de belangrijkste doelgroep waren. Eerder stopte al grotere initiatieven zoals: de United Jeugd Cup, de Nieuwegein Awards en het Galepop Festival. Nu een in initiatief voor vooral jongeren in Nieuwegein: The Pit.

Het initiatief The Pit draaide geheel op vrijwilligers. Dat bleek in de loop van de tijd steeds moeilijker. De vaste kern, die al sinds 2010 aan dit initiatief werkte, ging verhuizen, studeren, aan het werk etc. en het bleek niet mogelijk voldoende nieuwe vrijwilligers te vinden. Het Pitteam was te klein om alle werk die The Pit met zich bracht, en de bijbehorende verantwoordelijkheid, nog langer te kunnen opbrengen.

In overleg met de Raad van Toezicht is besloten de stichting Vrienden van Muziek/The Pit op te heffen en per 1 januari 2019 geen verlenging van het huurcontract te vragen.

Verhuurder Stichting beheer Nedereindseweg vindt het ontzettend jammer dat The Pit niet verder kan. Bestuurslid Rita Vermeulen: “Juist een plek voor jongeren is belangrijk voor Nieuwegein en we hebben er jarenlang samen heel veel tijd en energie in gestoken om dit voor elkaar te krijgen. Het is heel spijtig, maar ook wel begrijpelijk dat deze beslissing is genomen. In de ruimtes aan de Nedereindseweg 401/401A gaat de Partner door met de ontwikkeling van bruisende plek voor kunst en cultuur. Daarin is zeker ook ruimte voor jongeren. We zijn benieuwd naar voorstellen voor jongerenactiviteiten op onze locatie. Je kunt zeggen: Ruimte zoekt initiatief.”

Voor liefhebbers van de Kleine Prijs van Nieuwegein: deze speelt zich net als de afgelopen jaren af in de Grote Zaal van de Partner en er zullen ook weer Pit-vrijwilligers zijn om dit mede mogelijk te maken.

One thought on “Alweer stopt een initiatief in Nieuwegein

 1. Conny van der Wal

  Hallo,

  Ik schrik wel van deze mededeling.
  Al val ik niet meer onder de jongeren .
  Voel mij natuurlijk nog wel zo.. ..
  Met mijn senioren leeftijd schoof ik zo af en toe aan de bar en werd daar geaccepteerd door de jongeren.
  Leuke inhoudelijke gesprekken,toffe muziek en vaak een heerlijke tosti …
  En natuurlijk een lekker drankje erbij met of zonder alcohol. De sfeer was daar altijd fijn.

  Hopelijk reageren de “nieuwe jongeren” op:
  Ruimte zoekt initiatief!!!!
  Deze ruimte volledig benutten voor en door jeugdinitiatieven ben ik een voorstander van…
  Misschien dat zij begeleidt kunnen worden door de ervaren (intussen ook ouder geworden oprichters) die dat nog willen en kunnen.
  Verantwoordelijkheid dragen moet je leren…
  Oefenen met vallen en opstaan zonder teveel beperkende regeltjes etc.

  En ik juich toe dat dit een kans van slagen krijgt.
  Sociale duurzame groet van :
  Conny

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren