Als alles goed verloopt vindt 4 september de 11e editie van de Authentieke Dag Vreeswijk plaats

Zaterdag 4 september 2021 ronken van 12.00 tot 17.00 uur de klassiekers door Vreeswijk. Volle aandacht is er voor het rijdend erfgoed. En dan moet je denken aan allerlei verschillende oldtimers ouder dan veertig jaar, trucks, trekkers, motoren en bromfietsen. Tussen het prachtige rijdend erfgoed hoort natuurlijk ook de muziek uit die jaren. Er valt dan wel veel te zien, maar zeker ook veel te horen. De Authentieke Dag Vreeswijk is een uniek evenement. De tijd van weleer wordt tastbaar in de nostalgische sfeer van het oude schippersdorp.

De organisatie van de Authentieke Dag Vreeswijk is alweer druk aan de gang met het organiseren van een feestelijke 11e editie van deze authentiek dag in en rond de oude dorpskern van het monumentale Vreeswijk. Deze dag staat zoals vanouds in het teken van vele geliefde authentieke oldtimers van voor 1980. Zowel auto’s, vrachtauto’s, tractoren, motorfietsen en brommers zijn welkom om hun vervoersmiddel te showen en eventueel een mooie route mee te rijden. Het is dan ook leuk als de berijders in dezelfde kleding gestoken zijn die hoort bij de leeftijd van het voertuig.

Naast oude auto’s, tractoren en vrachtwagen etc. zijn er weer diverse demonstraties van oude ambachten rond de kolk in Vreeswijk. De ingeschreven deelnemers worden welkom geheten met koffie, tompoes, route schild en de route beschrijving en aan het einde van de dag ontvangt ieder ook weer een prachtig aandenken aan deze dag.

Digitale plattegrond
Wilt u niets missen van wat er te doen is tijdens de Authentieke Dag? Op de digitale plattegrond kunt u gemakkelijk zien waar wat plaatsvindt. Download snel de pdf op uw telefoon of tablet. Door gebruik te maken van de digitale kaart, hoeft u niets te missen. Het evenemententerrein is op de kaart mooi in beeld gebracht.

Er rijden zo’n kleine 300 oldtimers, een handjevol fietsen, ruim twintig motoren, enkel vrachtwagens en vijftien tractoren meet met de Authentieke Dag Vreeswijk

Vrachtwagens
Vrachtwagens verzamelen zich vanaf 09.30 uur op de Handelskade. Vanaf 10.30 uur vertrekken de vrachtwagens over de Koninginnenlaan voor de rit. De vrachtwagens worden rond 13.00 uur terug verwacht en worden opgesteld op de Prins Hendriklaan.

Tractoren
Tractoren vertrekken om 10.45 uur vanaf de Oude Sluis. De tractoren worden retour verwacht rond 14.30 uur. Let op de aankomsttijd is een indicatie en er kunnen geen rechten aan worden toegekend.

Luxe wagens en motoren
De luxe wagens en motoren vertrekken vanaf de Oude Sluis tussen 10.00 uur en 11.30 uur. De voertuigen rijden via de spreekstalmeester door de startboog en beginnen aan hun 70 kilometer lange rit. De voertuigen worden tussen 12.00 uur en 13.00 terug verwacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren