Alma Feenstra: ‘Eerste solidariteitsmars Nieuwegein een groot succes’

Op zondag 10 december was het exact 75 jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd ondertekend. Alma Feenstra, fractievoorzitter van GroenLinks Nieuwegein: “Dit was de eerste internationale bevestiging van de universaliteit van mensenrechten en ze zijn onverminderd belangrijk om te koesteren en te beschermen!”

solidariteitsmars

Daarom organiserende GroenLinks Nieuwegein en de PvdA in Nieuwegein, met steun van Amnesty International, Vrouwen voor Vrede, de Protestantse Kerk Nieuwegein Noord, Steunpunt Vluchteling Nieuwegein en GroenLinks IJsselstein een solidariteitsmars.

Meer dan 60 mensen, jong en oud, liepen mee van Kerkveld naar het Stadshuis om als een lange lint van lichtjes het belang van omzien naar elkaar te onderstrepen. Om steun uit te spreken voor mensen die zich bedreigd of minder welkom voelen.

Aan het einde van de solidariteitsmars sprak initiatiefnemer Mans van Zandbergen de deelnemers toe en riep op om te blijven strijden voor solidariteit, menselijkheid en voor een rechtvaardig klimaatbeleid.

Mens van Zandbergen

Mens van Zandbergen

De vele deelnemers vonden het een mooie manier om hun solidariteit te uiten en zouden graag zien dat dit een jaarlijkse traditie gaat worden rond 10 december. Om zo blijvend ook vanuit Nieuwegein met jong en oud de boodschap van liefde voor de mens en het belang om je uit te spreken tegen onrecht, te blijven benadrukken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk