Alle scholen dicht in verband met het Coronavirus

Alle scholen blijven vanaf maandag 16 maart tot maandag 6 april dicht om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Dat heeft het kabinet zondagmiddag 15 maart besloten na overleg met de organisaties in het onderwijs. Ook alle kinderopvangcentra zullen gesloten worden, behalve voor ouders met een vitaal beroep. Een lijst met vitaler beroepen zal zo snel mogelijk gepubliceerd worden.

Het oordeel van het Outbreak Management Team (OMT) van het RIVM is leidend bij de aanpak van de Coronacrisis. Dat erkent ook de Federatie van Medisch Specialisten (FMS). Die organisatie liet zich eerder zeer kritisch uit over het besluit om de scholen niet te sluiten. De sluiting is nu een feit en is Nederland een van de laatste landen die de scholen sluiten in verband met het Coronavirus.

Eerder vandaag liet het bestuur van het ROC Midden Nederland al weten te stoppen met alle lessen in de schoolgebouwen van ROC Midden Nederland. “Dit geldt ook voor studenten die les krijgen bij een werkgever in een ander gebouw. Al vanaf het begin van de crisis was de gezondheid en veiligheid van de studenten en die van onze medewerkers het allerbelangrijkste”, aldus de onderwijsinstelling.

Afgelopen woensdag liet het Cals College en het Oosterlicht College in Nieuwegein al weten om de buitenlandse reizen die t/m de eerste week van april op de agenda stonden, te annuleren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk