Algemene Hulpdienst Nieuwegein 45 jaar

Afgelopen zaterdag 22 juni jl. vierde de Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) haar 45-jarige jubileum, en dat werd gevierd. Op Fort Vreeswijk was een feestje georganiseerd voor zowel de vrijwilligers als de mensen die een beroep doen op de AHN. Onze reporter Frans Evers en videograaf Jos van Vogelpoel trokken naar Vreeswijk om Monique Laurier meer te laten vertellen over de organisatie waarvan zij voorzitter is. Deze videoreportage ziet u hierboven.

De Algemene Hulpdienst Nieuwegein (AHN) is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor het welzijn van Nieuwegeinse inwoners, die zonder hulp in een kwetsbare positie komen of blijven. Wij doen dat door het aanbieden, versterken en zichtbaar maken van eenvoudige en informele oplossingen van, voor en door Nieuwegeinse inwoners. Wij richten ons hierbij vooral op zieken, ouderen en eenzame in hun functioneren beperkte medeburgers.

De hulp die de AHN biedt is te onderscheiden in Praktische hulp, Sociale ondersteuning, en Ontspanning en ontmoeting. Onze vrijwilligers staan voor u klaar als hulp van familie, vrienden of bekenden niet voldoende is of als professionele instellingen geen hulp kunnen bieden.

Mensen vinden het vaak belangrijk dat zij zolang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en de regie op hun eigen leven kunnen behouden. Daarom brengen wij, naast ons eigen hulpaanbod, ook handige informatie en mogelijke oplossingen van anderen onder de aandacht. Zo kunnen mensen zelf kiezen, zelf bepalen en participeren binnen de mogelijkheden die er zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren