Inschrijven voor de Authentieke Dag in Vreeswijk geopend

Liefhebbers van oldtimers opgelet! Ook dit jaar wordt er weer een Authentieke Dag georganiseerd.  Het thema dit jaar is: Brits, met vooral aandacht voor de oude Engelse merken. Met uw oldtimer van minimaal 40 jaar oud kunt u zich nu al inschrijven via deze website. Hoe de Authentieke Dag eruit zal zien? Laat u verrassen en noteer alvast op 1 september in uw agenda, want dan wordt de Authentieke Dag gehouden.

Ontstaan
In 2003 werd de eerste Vreeswijkse oldtimerdag gehouden. Aanleiding was het historische karakter van de feestweken die in 1975 werden georganiseerd naar aanleiding van het 600-jarig bestaan van de Oude Sluis en waarin een oldtimerdag goed zou hebben gepast. In samenwerking met de winkeliersvereniging, Kees Laagland, Ton Kool en enkele oldtimergroepen uit de regio werd 28 jaar later de eerste Vreeswijkse Oldtimerdag een feit.

Landelijk en in de regio bestonden al veel oldtimerdagen. Daarom werd gezocht naar een andere naam. Dat werd de Authentieke Dag. De Authentieke Dag in 2003 was succesvol en vroeg om herhaling. Maar vanwege de last voor de paar vrijwilligers die de organisatie meebracht, werd besloten om enkele jaren te wachten.

Authentieke Dag als terugkerend evenement
Met het goede verloop van de Authentieke Dag 2003 in het achterhoofd, is in 2010 een start gemaakt met de Authentieke Dag als jaarlijks terugkerend evenement. Ton Kool en de Activiteitengroep Vreeswijk werkten een programma uit waarin plaats was voor oldtimerauto’s, -tractoren, -motoren en -bromfietsen en, net als in 2003, ook weer voor oude koetsen met paarden. Die eerste Authentieke Dag werd opnieuw een succes.

Met enthousiasme werd het programma voor 2011 aangevuld met een Authentieke Markt en sloot de Museumwerf Vreeswijk zich aan door gelijktijdig haar jaarlijkse Werfweekend te houden. In dat jaar zette de Museumwerf het schip Door Gunst Verkregen in met demonstraties zandlossen. Op het werfterrein waren daarnaast ook andere scheepsambachten te bewonderen. Inmiddels is de Authentieke Dag een begrip geworden tot ver in de omtrek.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren