Algemene beschouwingen

Voor mij was het weer de eerste keer na vele jaren dat ik woordvoerder mocht zijn namens de fractie van het CDA. De algemene beschouwingen worden eenmaal per jaar gehouden omdat er jaarlijks een moment is dat de begroting van de gemeente door het college wordt aangeboden. Dat is het moment voor elke fractie om aan de inwoners uit te leggen waarvoor die fractie staat.

Als het aan ons ligt werken we aan een beleid dat vertrouwen uitstraalt in onze inwoners, vernieuwingen niet schuwt en uitgaat van respect voor elkaar. Het is een beetje tegen de trend in maar het CDA gelooft niet in alsmaar grotere woorden, maar meer in daden die problemen moeten oplossen. Een schone en veilige stad zijn ons parool. Een stad waar mensen het fijn vinden samen te leven en iets voor elkaar te betekenen. Als u meer wil weten van ons in deze algemene beschouwingen dan moet u doorklikken naar onze website.

Over de beschouwingen wil ik nog het volgend kwijt. Het AD/UN melde dat het CDA zo nodig wil bemiddelen bij D66. Dat lijkt ook wel nodig ook. Petra Meese gaat de volgende periode voor D66 de raad in als ze verkozen wordt maar haar verhaal was toch heel anders dan van Hans Reusch, de lijsttrekker van die club. De laatste gaf een zeven voor het gevoerde beleid terwijl de eerste het op een kaalslag hield. Twee tegengestelde opvattingen dat betekent nog al wat. Dus heb ik ze maar de diensten van het CDA aangeboden.

Een zelfde patroon zien we een beetje bij de SGP en de ChristenUnie, ze gaan weer met elkaar samen in de combinatie SGP-CU. Beide partijen hebben volstrekt tegengestelde ideeën als het gaat om de binnenstad. De SGP is ronduit tegen recente voorstellen om te investeren in De KOM en de parkeergarages, de CU daarentegen is ronduit voor. Ook die twee partijen hebben dus nog wat met elkaar nader te regelen. Ik ben heel benieuwd naar hun verkiezingsprogramma! Tot slot, de bijdrage van de SP vond ik heel leuk, een film in de raadzaal, een film die heel veel tevreden inwoners liet zien, een voor de SP vernieuwend verhaal dus. Iets om toch over na te denken.

Willem Wijntjes

Fractievoorzitter van het CDA

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk