Algemene Beschouwingen 2005

Op donderdag 11 november waren de Algemene Beschouwingen 2004 – 2005. Tijdens deze vergadering kwam zowel de begroting van 2005 aan de orde alszijnde ook de ingrijpende bezuinigingsoperatie. Vrijwel iedere partij had het over de dierenweides en vaak ook over het Sport Service Punt. In ieder geval heeft het college besloten 60.000 euro minder te bezuinigen zodat de dierenweide in Zuilenstein en de nieuwe aan te leggen dierenweide in Galecop behouden kunnen worden. Hoe het met de andere dierenweides zal gaan ligt in handen van een nieuwe nog op te richten stichting.

Door de bezuinigingen, in verband met het renoveren van het stadscentrum, zullen inwoners van Nieuwegein meer zelf moeten doen. Wijknetwerken zullen de activiteiten coordineren en financieel gesteund worden door de gemeente. Vanaf de website van iedere politieke partij kan men meer lezen over de Algemene Beschouwingen. Vaak krijgen ze een leuke titel mee, we geven er een paar aan:

CDA: ‘Verantwoord kiezen …….. met het oog op morgen. PvdA: ‘Het kan anders, het kan beter’. VVD: ‘Van groei naar Bloei’. ONS: ‘Verder springen dan de stok lang is ……’. GroenLinks: ‘Kiezen voor Kansen’ en Leefbaar Nieuwegein: ‘Stikken of Slikken’.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren