Algemene Beschouwing van GroenLinks

13 November jl. tijdens de behandeling van de begroting 2002 in de gemeenteraad, is, door fractievoorzitter Corrie van Rooijen, de Algemene Beschouwing uitgesproken van GroenLinks.

GroenLinks vindt dat er vooral heel hard gewerkt moet worden aan het herstel van vertrouwen in het bestuur door de burger. De gemeente moet de belangen van haar inwoners behartigen. De afstand, in bijna 4 jaar tijd behoorlijk gegroeid, moet worden verkleind door interactieve beleidsvorming, met dien verstande dat die daadwerkelijk erop gericht moet zijn om het draagvlak fors te verbreden.

In het bestuurlijk perspectief wordt de zinsnede gehanteerd ”Veel hebben wij in deze periode in goed overleg met de raad en onze omgeving in gang kunnen zetten in het verbeterproces naar een menselijke stad en moderne gemeentelijke diensverlening”. Nergens geeft het college aan wat dat dan inhoudt, en zeker niet hoe menselijkheid volgens het college dient te worden gedefinieerd.

GroenLinks zou graag van het college willen horen waar ze deze beweringen kunnen toetsen. Nieuwe holle kreten? Ja!! GroenLinks denkt van wel. Ze komen zo uit de slogan van de nieuwe huisstijl.

De nieuwe huisstijl draagt vier kernwaarden in zich Modern, Stad, Menselijk en Dienstverlening. Volgens GroenLinks denkt de burger daar heel anders over. Inde omnibusenquête blijkt slechts 25% de gemeente een moderne gemeente te vinden. 15% Denkt dat de gemeente beloftes nakomt en 12% voelt zich serieus genomen. Met andere woorden 85% van de geënquêteerden meent dat de gemeenten zijn beloftes niet houdt en 88% voelt zich niet serieus genomen Een uitkomst waar je van zou moeten schrikken. Lees hier de gehele Algemene Beschouwing van GroenLinks.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk