AkoestiCafé woensdag 8 mei in theatercafé De Kom

Het maandelijkse AkoestiCafé is op woensdag 8 mei te gast in het theatercafé van De Kom. Dit keer staan er twee boeiende acts op het programma. De avond wordt geopend door het Arnhemse duo Eysir. De stem van zanger Hartog Eysman roept vergelijkingen op met die van Damien Rice, Thom York en Fink. Al dertig jaar leeft hij met en van muziek, onder andere als conservatoriumdocent. Sinds 2017 speelt hij samen met gitarist Robert Siroen, eveneens afgestudeerd aan het conservatorium. Hun werk omschrijven ze zelf als ‘ergens tussen singer-songwriter en blues met een fikse scheut soul’. De programmeurs van het AkoestiCafé horen in hun muziek respect voor traditie met een grote dosis eigenheid.

Na Eysir is het podium aan het trio rondom Björn van Rozen. Hun muziek houdt het midden tussen pop en jazz, met in de hoofdrol de bevlogen performance en prachtige teksten van liedjesmaker/poëet Björn van Rozen. Een paar dagen na dit optreden gaan ze de studio in om hun nieuwe album op te nemen. Veel nieuw werk dus van dit Utrechtse trio. Met Philip ten Bosch op drums en Marcel Kwa op bas.

Het theatercafé van De Kom zit aan het Stadsplein. Eysir begint om half negen. De toegang is op basis van ‘betaal wat je wil’. Als je de muziek tof vond én je kunt het missen, dan vraagt de organisatie je een tientje (of meer) te doneren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk